lørdag 17. januar 2009

2 første ukene

Da er snart de to første ukene omme, syns jammen meg at det har gått ganske fort! Landa på JFK på kvelden søndag 4, og etter litt deilig amerikansk køkultur og skjemaskriving kom vi oss ut av flyplassen etter ei stund. Planen var da å finne en taxi som kunne kjøre oss til hotellet. Taxikøen var evig lang, men så kom det en kar og spurte om vi ville slippe å stå i kø og heller kjøre med han. Han hadde en stor hvit Escalade med høy bling faktor. Det virka veldig fristende der og da, men vi kom til den beslutningen at det å ta pirattaxi som det første vi gjør i USA kanskje ikke var det smarteste. Dermed blei det litt venting i taxikø, den pirattaxien blei merkelig nok borte uansett når politiet kjørte forbi.
Vi kom oss til hotellet, så da var første natta redda for de fleste av oss. Håvard hadde ikke rota seg til å bestille hotellrom, men det blei fiksa med at Ola oppgraderte sitt rom til et større ett. Hotellet var greit nok til den prisen vi betalte, men var såpass lytt at telefon mellom rommene var unødvendig så lenge det var mindre enn 3 etasjer mellom romma. Ny taxitur morgenen etter da Erlend endelig fikk tak i megleren. 6 naive norske studenter vandra gjennom New Yorks gater med over 100 000,- i cash, så var veldig ålreit å komme i leiligheten og "bli kvitt" alle pengene. Førsteinntrykket av leiligheten var bra, og er vel fortsatt det, så ingen problem der. Så blei det et par dager med ivrig innkjøp av alt som trengtes til en leilighet som er 100% tom. Blei en del hundrelapper i taxiregning når vi farta over til Wal Mart i NJ for å handle senger,dyner,dynetrekk ++++. Dynetrekk er forresten ikkeeksisterende i NY, så blir å vaske dyna en gang innimellom, eventuelt sy eget trekk. Fikk uansett handla mye på Wal Mart, så vi trengte Taxi-Van tilbake, selvom vi bare var 3 personer. Sjåførens tips blei en boks med "Nick and Johhny" snus, noe sjåføren lurte fælt på om var lovlig. Virka som han hadde levd partylivet før, så vi sa at han antagelig tålte en pris eller to også. Etter noen gåturer med blant annet 3 sofaer,1 stuebord, et rokokko tv-bord og masse kjøkkenting er leiligheten stort sett ferdig innredd. Det var godt å få på plass! :) Åja, det er for å studere vi er her. Første skolebesøk blei Onsdag 7 jan, bare for å få litt generell info. Vi registrerte oss like så godt samme dagen, og det vi så for oss kom til å bli evigheter med kø og skjemaer blei heldigvis bare et kvarter med skjemaer. Håvard glemte passet sitt, så han stakk tilbake dagen etter og fikk registrert seg da. I dag er det Lørdag 17 jan og de fleste av oss har bestemt seg for alle faga de skal ta, og alle har vel også hatt en undervisningstime eller to allerede, så alt ser lovende ut med tanke på studiene!
Jaggu har vi ikke såvidt fått testa utelivet her borte også. Ola klarte å søle litt øl på Vorspielet, men var flink å tørka opp. Satt i sofaen i stua og hørte "blubb blubb blubb" med en tilhørende mikrotsunami ut i stua, dassen hadde tetta seg.... Vebjørn: Ola, putta du alt papiret i dass samtidig eller??? Ola; "Eeeh. Nei. Ikke absolutt alt..." Etter en god runde med latter og tørkepapir var humøret igjen på topp og vi var klar for mer!
Når vi kom oss ut etterhvert gikk vi bare rett rundt hjørnet og inn på det andre utestedet vi så, det første hadde vært litt for enkelt. Vi kom i prat med en kar angående bra utesteder etc.... Han bodde aleine her på Manhattan, så Kjensjord lurte på hvordan hadde råd til det. Karen kom med følgende svar; "Eeeh. I kind of own this place, so I live upstairs". Drinkene blei plutselig fryktelig billig, da han bare kikka mot baren for å få drikke i retur. Søndagen kom........ Oj, ikke fyllesjuk? Ja til amerikansk sprit uten brekningsmidler! Alle var friske og raske, unntatt Erlend. Han hadde tidenes hangover som hardt og brutalt gikk over til 4 dagers sykeleie med feber, hodepine og generell dårlig tilstand. Der hadde både Ekholdt og Vebjørn vært noen dager i forveien, så det kom ikke som noen stor overraskelse at trenden gikk videre.
Til tross for skole, sjukdom og intense innkjøp av husartikler har vi også fått sett litt av byen. Alle har ikke vært med på alt, men steder som Times Square, Central Park, Sjømannskirka, Ground Zero og Wall street har blitt besøkt. Mere utforskning blir det nok i tiden framover, men akkurat nå er det bikkjekaldt å traske ute. Har liggi på -10 på dagen og opp mot -17 på natta. Kombinerer man det med sur vind blir resultatet alt annet enn lunt og godt. Da er det meste av de to første ukene oppsummert trur jeg, så kommer det nok flere oppdatering etterhvert. Mvh Vebjørn på vegne av alle i New York Vikings.

7 kommentarer:

  1. Haha! :) Matte konse for ikke a le hoyt pa datarommet nar jeg leste dette. :) Skulle gjerne vaert flue pa veggen der og sett gutta i storbyen.:)
    Godt a hore at dere kommer dere i orden da. :)
    Klem fra ikke-lenger-bekymra-storesoster Arnhild :)

    SvarSlett
  2. JIPPI!!! Så flink du er å skrive Vebjørn. Vi gleder oss allerede til neste oppdatering. Ha en fin søndag.
    klem fra Erlends søster og svigersøster:)

    SvarSlett
  3. Så gøy at dåkk har fått i gang bloggen:-)Bra innlegg Vebjørn!!Glede meg t å hørra merr å se flerre bilder.Reine me at d blir nok å skriva om framøve;-)Her snør d heilt utroli mye nå,va heilt snømann når eg kom hjem,men e lyst å koseli! Klem fra meg

    SvarSlett
  4. Hei gutter!

    Kjekkt å lese om deres hverdag i NY. Jeg sitter på hotellrommet på kongsberg. Skal på HiBu i morgen å starte på SDOE 640. Blir ikke det samme uten dere.

    mvh
    Jan Ove

    SvarSlett
  5. Artig å kunne følge litt med på hva dere holder på med der borte over dammen ;)
    Gleder meg til å følge bloggen :)
    Klem fra Elisabeth (søster til Anders)

    SvarSlett
  6. Bra du legger ut litt happenings om hva som skjer der borte. Det ser ut som om dere klarer dere bra :)

    Hilsen Ingeborg som er lillesøstra til Erlend

    SvarSlett
  7. Dynetrekk heter "Duvet" paa engelsk, men brukes som regel bare med dun-dyne. ellers bruker amerikanere ikke dynetrekk til vanlig "comforter". rare greier.

    SvarSlett